Mióma

A mióma a méhizom jóindulatú daganatos megbetegedése, mely méretét tekintve az aprótól egészen a nagyobb, dinnye méretű nagyságig is megnőhet. Általában csoportosan fordulnak elő, típusukat és méretüket tekintve nagyon sokféle lehet.

A mióma okozta panaszok egy része az azt kiváltó hormonális egyensúly felborulásához köthető.

A miómára okot adó leggyakoribb tünetek:

  • vizelési panaszok, vizeletelfolyási akadályok, ismétlődő húgyúti fertőzések
  • elhúzódó, fájdalmas havi vérzések
  • vérzéskimaradás, ismétlődő korai meddőség vagy vetélések
  • székletürítés nehézségei

A mióma kezelése:

A kezelés irányát elsősorban a nőgyógyászati vizsgálat határozza meg, az abból kapott eredmények (a mióma elhelyezkedése) és a panaszok súlyossága alapján választhatunk kezelési módot.

Ezek lehetnek gyógyszeres kezelés, embolizáció, műtéti mióma eltávolítás vagy a méh teljes vagy részleges eltávolítása műtéti eljárással.

A modern orvoslásnak köszönhetően egyre több betegség kezelése esetében van lehetőség új, műtét nélküli megoldásra. A mióma esetében is létezik műtét nélküli megoldás, melynek klinikai vizsgálatának megvalósításában jómagam is aktívan részt veszek.

Ha Önnek 2 cm-nél nagyobb miómája van, kérem kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal! A személyes konzultáció során, teljes diszkréció mellett még több információt tudhat meg a kezelésről.Rólunk írták

Kapcsolat