A megfelelő fehérnemű kiválasztása kulcsfontosságú szerepet játszik az intim területek egészségének megőrzésében. Az alsóneműk anyaga és formája változatos, legtöbbször pedig hajlamosak vagyunk csak az éppen aktuális divat tükrében választani. Lássuk, melyek azok a „szabályok”, amelyeket érdemes betartanunk, mikor fehérneműt vásárlunk.

Milyen a megfelelő fehérnemű?

A fehérnemű anyaga, mérete, formája

Az alsónemű kiválasztásánál a legfontosabb, hogy természetes, jól szellőző anyagból, lehetőleg pamutból készült darabokat válasszunk. Így csökkenteni tudjuk a fertőzések kialakulásának esélyeit, melyek gyakran felfázáshoz, de akár bakteriális vaginózishoz is vezethetnek. Érdemes tehát olyan fehérneműt választani, amely második bőrként simul hozzánk.

A méret tekintetében sem a túl szoros, sem a túl laza fehérnemű nem jó választás, hiszen mindkettő esetén bőrirritációt léphet fel, mely hosszútávon kellemetlenné teheti a mindennapokat.

Sokszor lehet hallani, hogy a tanga bugyi használata negatív hatással van a hüvely pH értékére, így sok szakember nem ajánlja az ilyen formájú alsóneműk viselését. A legújabb tanulmányok azonban azt mutatják, hogy a legtöbb esetben nincs összefüggés a fehérnemű formája és az esetlegesen előforduló húgyúti fertőzések között. Amennyiben mégis kényelmetlennek éreznénk a tanga bugyi használatát, vagy gyakori visszatérő fertőzésünk alakul ki, inkább mondjuk le róla és keressünk egy számunkra megfelelőbb formát.

Fehérnemű - Vele vagy nélküle?

Vele vagy nélküle?

Mai napig vitatott kérdés, hogy bugyival vagy anélkül érdemes aludni. Az egyik álláspont szerint, ha éjszaka alsónemű nélkül alszunk, nagyobb eséllyel vagyunk kitéve az egészségügyi kockázatoknak. A hüvelyváladék, amely alvás közben a pizsamára és a lepedőre kerül, könnyedén okozhat további fertőzéseket. Egy jól szellőző, megfelelő méretű fehérnemű azonban nem okoz semmilyen egészségügyi panaszt.

Vannak azonban olyanok, akiknek az éjszakai alsónemű-használat kifejezetten ellenjavallott. A baktériumok és a gombák a sötét, nedves közeget preferálják, a fehérnemű pedig tökéletes táptalajként szolgál a szaporodásukhoz. Azoknak, akik kóros hüvelygyulladással küzdenek, kimondottan jót tesz, ha alsónemű nélkül alszanak.

Fontos megjegyezni, hogy a fehérneműt minden nap, vagy akár naponta többször is cserélni kell!

Amennyiben kérdései merültek fel a témával kapcsolatban, keressen fel bizalommal, vagy látogasson el facebook oldalunkra!

Rólunk írták

Nagyon kedves, megbízható, ajánlani tudom mindenkinek.
Ildikó
Négyből két gyerekem (a két fiatalabb) nála született. Nem kívánok senkinek emberségesebb, kedvesebb orvos.
Lívia
Négyből három gyermekünk nála született. Hálás vagyok neki! Csodálatos orvos, csak ajánlani tudom!
Ildikó
Örök hála neki! Csodálatos orvos! A kisfiam nincs, ha ő nem segít… 8 éve csak benne bízom!
Mónika

Kapcsolat