Munkám során pácienseim számára mindig a legjobb megoldást szeretném megtalálni. Éppen ezért, amikor lehetőségem nyílik rá szívesen veszek részt konferenciákon, előadásokon. Ezzel együtt nemcsak hallgatóként, hanem előadóként is előszeretettel képviselem nézeteimet, mondom el tapasztalataimat az eseményeken. Sajnos napjainkban a lehetőségek korlátozottak, azonban 2020. november 12-én alkalmam nyílt online keretek között előadást tartani a Bausch Health Akadémia jóvoltából.

A Bausch Health Akadémia

Bausch Health Akadémiát a Baush Health Magyarország Kft. hozta létre annak érdekében, hogy bővítse az elkötelezett egészségügyi specialisták továbbképzési lehetőségét. Ennek keretében minden évben számos regionális és országos szakmai rendezvényt szerveznek. Ezen szakmai programok az utóbbi időszakban kibővültek online webináriumokkal is, amelynek köszönhetően a koronavírus okozta nehéz helyzetben is lehetőséget kapnak a szakemberek az új ismeretek szerzésére.

Előadásom – Nőgyógyászat a háziorvosi gyakorlatban

A webináriumok tekintetében a harmadik online kerekasztal előadójaként 2020. november 12-én ismertethettem az Akadémia keretében „Nőgyógyászat a háziorvosi gyakorlatban” című prezentációmat. Közel kétórás előadásomat 40 érdeklődő hallgatta meg.

Bemutatómban a kutatási eredmények mellett, saját, szakmai tapasztalataimat is megosztottam. A főbb témák a tinédzserkori és a fertiliskor problémák voltak. Ennek megfelelően – a hatékony fogamzásgátlás, HPV oltás és nőgyógyászati fertőzések és betegségek mellett – a gyermekvállalás nehézségeire is kitértem. A kerekasztal-beszélgetés során továbbá a menopauza és inkontinencia témakörét is érintettük. Az előadást követően számos kérdés merült fel a résztvevők részéről, amelyre szintén igyekeztem minél részletesebben választ adni.

Nyirády Tamás előadása a Bausch Health Akadémián

Számomra ez volt az első előadás, amelyet online tartottam, de úgy gondolom a technika is mellénk állt, amelynek köszönhetően fennakadás nélkül, jó hangulatban tudtam ismertetni a legfontosabb információkat, amelyekre egy háziorvosnak szüksége lehet nőgyógyászati témában. Bízom benne, hogy az elhangzottakat a résztvevők is hasznosnak ítélték meg. Büszke vagyok, hogy ebben a nehéz helyzetben online módon tarthattam előadást.

A szervezőknek ezúton is köszönöm a felkérést, a résztvevőknek pedig megtisztelő figyelmüket! Bízom benne, hamarosan személyes keretek között is lehetőségem lesz hasonló előadások tartására. Addig is kövessék Facebook oldalamat, ahol érdekes nőgyógyászati témákat dolgozok fel pácienseim számára.