Az alattomos lappangó

A női nem velejárói azok a „bizonyos napok”… vannak, akik úgy élik meg, mint bármely más napot, de a nők többsége számára inkább kellemetlen, melyet muszáj túlélni. Kényelmetlenséget okoz és ehhez nem szükséges, hogy váratlanul bekövetkezzen a „baj”: a mosdó elérése, az intimbetét vagy tampon gyakori cseréjének megtervezése pont elég ahhoz, hogy felborítsa a mindennapok megszokott rendjét.  És még szó sem volt az egyéb, a menstruációs napokhoz társuló testi és lelki nyugtalankodásról (ingerültség, éhség, levertség…).

mióma nem feltétlenül okoz panaszokat, a nők többsége sokáig nem vesz róla tudomást és más problémának tulajdonítja, vagy múló dolognak tartja. A mióma egyik jellemző ismérve a bő vérzés. A leggyakoribb kérdés mégis a vérzéssel kapcsolatosan merül fel. Mennyi a menstruációs időszak normális ideje?  Mennyi vér számít normálisnak? Az intimbetétek és tamponok sűrű cseréje adhat okot miómára? Mikor érdemes orvoshoz fordulni?

Egyes nőknél a menstruációs időszak nem csupán 3 napig tart, hanem akár 7 vagy annál több napig is és bár elképzelhető, hogy ezeket a napokat nem jellemzi bő vérzés, összességében biztosan sok vért veszít az érintett páciens. Ha valaki arra kényszerül, hogy viszonylag gyakran, 1-1,5 óránként járjon mosdóba és cserélgesse az általában nagyméretű intimbetétet, tampont, szintén fennállhat a bő vérzés problémája. Ugyancsak figyelmeztető vagy azonosító jel, ha éjszaka is szükség van odafigyelésre, ugyanis az este folyamán (alvás közben) is előfordulhat, hogy foltos lesz az ágynemű és cserélni kell fehérneműt.

A tünetekkel és így akár a miómával küzdő nőknek a menstruáció határozza meg a mindennapjait, folyamatos stresszhelyzeteket okozva azzal, hogy ne hagyjanak sehol foltot. Bizonyos helyzetekben – legyen szó edzésről vagy egy találkozóról – sokszor lemondásra kényszerülnek emiatt.

„Nőgyógyászként fontosnak tartom, hogy pácienseim ne csak egészségügyi szempontból gyógyuljanak, de életminőségük is újra a régi vagy jobb legyen. A modern, folyamatosan fejlődő orvostudománynak hála ma már nemcsak műtéti úton lehet segíteni a pácienseken, egyre több betegség kezelésében van lehetőség új, műtét nélküli megoldásra. A mióma esetében is létezik műtét nélküli megoldás, melynek klinikai vizsgálatának megvalósításában jómagam is aktívan részt veszek.” – mondja dr. Nyirády Tamás.

Amennyiben a tünetek alapján magára ismert, ne essen kétségbe. A mióma kezelhető és gyógyítható. Kérje ki nőgyógyásza tanácsát, véleményét vagy forduljon dr. Nyirády Tamáshoz és tudjon meg többet a mióma műtét nélküli gyógyszeres kezeléséről.

Bejelentkezését dr. Nyirády Tamás online időpontfoglaló-rendszerében tudja megtenni, a linkre kattintva erre az új oldalra fog érkezni.

Foglaljon időpontot!

Rólunk írták

Nagyon kedves, megbízható, ajánlani tudom mindenkinek.
Ildikó
Négyből két gyerekem (a két fiatalabb) nála született. Nem kívánok senkinek emberségesebb, kedvesebb orvos.
Lívia
Négyből három gyermekünk nála született. Hálás vagyok neki! Csodálatos orvos, csak ajánlani tudom!
Ildikó
Örök hála neki! Csodálatos orvos! A kisfiam nincs, ha ő nem segít… 8 éve csak benne bízom!
Mónika

Kapcsolat