Nem a műtét az egyetlen megoldás!

Erős havi vérzés?

Elhúzódó menstruáció?

Görcsös alhasi fájdalom azokon a bizonyos napokon?

A fent felsoroltak mind-mind a mióma tünetei, melyeket sok nő kezdetben csak a menstruáció velejárójának tekint. Azonban a hónapok óta tartó panaszok okot adnak egy bizonyos nőgyógyászati probléma meglétére is: a miómára.

Mi is az a mióma?

A méhizom jóindulatú daganatos megbetegedése, amely leggyakrabban a 30-50 éves nők életét keseríti meg, de fiatal felnőtt korban sem kizárt az előfordulása. Nagyságát tekintve egy borsószemtől kezdődően egészen egy teniszlabda, vagy csecsemőfej méretét is elérheti, elhelyezkedését tekintve pedig szintén eltérő lehet.

Milyen tünetekkel jár együtt?

Elképzelhető, hogy a mióma nem okoz semmilyen panaszt, mégis a probléma nagyságától és elhelyezkedésétől függően az alábbi tünetekről számolnak be a női páciensek:

  • Rendszertelen, erős, elhúzódó havi vérzés, amely gyakran párosul alhasi fájdalommal, görccsel.
  • Vérszegénység léphet fel az elhúzódó menstruációs vérzés miatt, amely fáradékonysággal, sápadtsággal és koncentrációs zavarokkal jár.
  • A mióma okozhat vizelettartási problémákat, hasi puffadást, székrekedést.
  • A miómával érintett nők esetében a teherbeesés esélye alacsonyabb, vagy megnehezítheti a kihordást.
  • A kellemetlen panaszok lelkileg is megviselik a miómával érintett nőket, mely leginkább a magánéletükre, az intim együttlétekre van negatív hatással.

Hogyan kezelhető a mióma?

A miómára – a méretétől és elhelyezkedésétől függően – ma már különböző, kezelési megoldások elérhetőek. A mióma műtét és fájdalom nélkül is kezelhető, a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően. Mint nőgyógyász, mindig szem előtt tartottam, hogy pácienseim ne csak orvosi szempontból gyógyuljanak, hanem önbecsülések és életminőségük is kiváló legyen. Mindezt nemcsak kórházi kezeléssel és hosszas lábadozással elérve, hanem a innovatív, fájdalommentes módszereket alkalmazva.

Bejelentkezését dr. Nyirády Tamás online időpontfoglaló-rendszerében tudja megtenni, a linkre kattintva erre az új oldalra fog érkezni.

Amennyiben további információra lenne szüksége, keressen bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén vagy foglaljon időpontot online!

+36 30 / 305-4798

Vészesetekben kérjük, hívja a következő telefonszámot:

+36 30 / 955-4703